14-4-2015: Update (3) Traagheid Collegerama

Tekst 14 april

Vanochtend zijn de updates succesvol uitgevoerd. Dit betekent wel dat we op dit moment niet gelijk kunnen zien of we meer kijkers tegelijk kunnen faciliteren dan de 170 current users die tijdens de traagheid ontstond. De komende dagen wordt gekeken of het traagheid probleem die de afgelopen maanden speelde ook daadwerkelijk is opgelost.


Tekst 1 april:

Afgelopen week heeft ICT TU Delft het verkeer van Collegerama dat door de Firewall (regelt het verkeer of het wel/niet mag worden opgevraagd) heen loopt geanalyseerd en blijkt dat data van Collegerama wordt tegen gehouden doordat op bepaalde momenten teveel data te verwerken krijgt. Hierdoor wordt er op dinsdagochtend 7 april a.s. tussen 05:00-08:00u onderhoud gepleegd aan onze servers. Hierdoor kan er een korte onderbreking ontstaan.

Ook zal er onderhoud worden gepleegd op dinsdagochtend 14 april a.s. tussen 05:00-08:00u onderhoud gepleegd aan onze servers. Hierdoor kan er een korte onderbreking ontstaan. Helaas kunnen beide niet op hetzelfde moment gebeuren waardoor er dus twee momenten zijn.

Hierna moeten de traagheid problemen verholpen zijn.


Tekst 25 maart:

Op dit moment zijn er problemen rondom Collegerama met het laden van opgenomen colleges/presentaties. We weten tot op heden niet precies waar het probleem zich voordoet. Afgelopen week zijn er veel testen gedaan en zijn er wat kleine verbeteringen opgetreden. Op dit moment is alleen mogelijk goed te bekijken als het kijkersaantal onder de 170 current users blijft. Op drukke momenten gaat het daar overheen en zal het laden van de video lang (meer dan 2 minuten) duren. De video zal altijd wel starten, maar kan dus lang op zich laten wachten.

ICT TU Delft gaat de komende dagen nieuwe testen uitvoeren met andere apparaten binnen de TU omgeving die het verkeer regelen (Firewall) of daar iets wordt tegen gehouden.


Tekst 16 maart j.l.

Op dit moment zijn er problemen rondom Collegerama met het laden van opgenomen colleges/presentaties. We weten samen met ICT waar het probleem ligt, alleen kan dit niet spoedig opgelost worden. Dit heeft er mee te maken dat het netwerk van de servers en de de verdeelmachines op dit moment te vol zitten waardoor het langzaam kan laden.


Algemene tekst:

De oplossing die sowieso gaat komen:

We zijn nu sinds oktober bezig om een nieuw serverpark op te zetten ism ICT TU Delft. Dit nieuwe serverpark zal pas van de zomer uitgerold kunnen worden in de rustige periode. Nu is daar geen mogelijkheid voor.

Wij willen ons excuus hier voor maken en hopelijk enig geduld tot aan de zomer. We houden met ICT nauw contact om de traagheid zo veel mogelijk te beperken.

Mocht het nodig zijn, zullen we dit bericht updaten met de nieuwe stand van zaken.

Meer info ook op storingspagina TU Delft: Link naar pagina