Update: Roosterapplicatie

Nadat we in november 2011 de eerste fase van onze nieuwe roosterapplicatie in gebruik genomen, hebben begin mei de tweede fase online gezet.
Hierin wordt gebruik gemaakt vanuit de inhoud in de roosterapplicatie (Syllabus) van de TU Delft. Met deze gegevens kan Collegerama over realtime informatie beschikken over een vak en waar het gegeven wordt.
Bij het aanmaken van het opnamerooster kunnen de operators zichzelf aan een opname koppelen om te werken,  ook wij kunnen direct een operator koppelen. Hiermee heeft de operator altijd realtime informatie bij zich over de opname die hij moet gaan doen in zijn eigen rooster en staat de operator nooit op een verkeerde plek.
Hiermee is het ook mogelijk om automatisch de opnames in de server van Collegerama te plaatsen zodat alles snel online komt te staan. Dit moest hiervoor handmatig ingevoerd worden. Dit zal nu met een tussenstap automatisch naar de servers worden doorgezet.

Er is ook een algemene lijst beschikbaar met alle opnames die worden gemaakt, met daarbij een ICal die een ieder in zijn eigen roosterapplicatie kan plaatsen.

In de laatste fase die wordt doorgeschoven naar 2013 i.v.m. update van Collegerama, willen we kijken of we een koppeling kunnen maken naar MyTimetable waarbij de studenten/medewerkers in hun eigen rooster kunnen zien doormiddel van een icoon het wordt opgenomen door Collegerama en vanuit de applicatie ook gelijk naar de opname kunnen doorklikken om het te bekijken. Ook het volledig automatiseren van het schedulen naar de server zal dan gebeuren waardoor de tussenstap eruit wordt gehaald. Ook zal de Ical nog verder uitgewerkt worden op faculteitsniveau om het overzichtelijker weer te geven.

Deze applicatie wordt gebouwd door Eveoh

 

Reacties zijn gesloten.